23. 4. 2014

Ostré rákosí aneb slabším žaludkům vstup zakázán

Tak jak jste si užili Velikonoce? :D

Vím, ptám se pozdě, ale lepší než nic.
Já je měla trošinku více smolný a má ségra, jak by smet. Všechno to začalo v neděli, když nás máma vyhnala ven, protože chtěla umýt okna..

Vydala jsem se tedy se svou mladší sestrou na procházku k potoku, který byl kousek od žlutého pole. Já fotila a ségra byla znuděná, tak si krátila čas tím, že škubala rákos. Jenže po chvíli si rákosem poranila ruku - přesněji řečeno prsteníček. Rána byla tak hluboká, že si nejspíš poranila i šlachy/žíly. Proud krve se valil všude kolem. Spěchaly jsme domů. Když nás máma viděla, zděsila se. Celé umyvadlo bylo od krve a krev nepřestávala téct. Podávala jsem jí ubrousky, aby si ránu trochu vysušila a přitlačila..


Bylo to pomalu na šití a tak se máma rozhodla, že jí uděláme mašličky - tím by se krev zastavila a rána uzavřela. Jenže! Mamka byla nešikovná, tak jsem to musela zvládnout sama. Navázala jsem jí mašličky a poté trochu zafixovala. - Připadala jsem si tak užitečná - Teď už má ránu hezkou, ale uvidíme, jak bude šikovná zítra. Dělá přijímací zkoušky, kde je potřeba zručnost.

Ale tím smolná neděle neskončila!

Obalovala jsem vajíčka do slupek od cibule a ségra mi pomáhala. Všechno nám šlo skvěle, ale potom byly slupky čím dál menší a klouzavější. Takže když jsem chtěla obalit další vajíčko, vyklouzlo mi a spadlo na zem, kde se krásně rozkřáplo. Samozřejmě, že jsem dostala od mámy pěkně vynadáno.. 

Ale něco do sebe to přece jen mělo. Zkusila jsem si v praxi ošetřování. A myslím si, že mi to přispělo k odhodlání stát se doktorkou..


Teď pár fotografií.. Pozor obsahuje škaredé záběry na ránu!! 






...


Dokonce se mi na to povedlo vymyslet i báseň:

Na procházku jsme se chystaly
a po cestě žluté pole bylo.
Když vedle mě zazněl hlas slabý,
všechny barvy mi to rázem slilo.

Fotka sice rozmazaná byla,
ale to mě již netrápilo.
Teď krvavá barva se valila,
Ztuhlý pohled..
..horko mě polilo..

Spěchaly jsme tedy domů,
přes mokrou trávu a silnici.
Krev proudila na sto honů,
když kočka běžela po ulici.

Kapy, kap. Kapy, kap.
Krev neúprosně teče.
Kapy, kap. Kapy, kap.
To rákosí krev způsobilo,
..je ostré jak meče..


Misella

6 komentářů:

Dombabas řekl(a)...

Všetko čo sa týka krvi nieje nič pre mňa. Aj keď ten obrázok až taký strašný nieje :-/ V každom prípade, ja by som asi zdrhla alebo odpadla.. Niečo z toho určite. :-) Takže klobúk DOLE!

Miss Nothing řekl(a)...

Veľmi rada spriatelím :)

Anonymní řekl(a)...

Nádherné fotografie a krutá storka z Velikonoc xD Alespoň, že sis tu doktořinu zkusila trochu v praxi (a musím říci, že se ti mašličky povedly x)) !
•Slečna Postradatelná

Carrie. řekl(a)...

Super fotky a tá básnička - obdiv :) Wau, ja by som asi tiež zdrhla, aj keď som v živote videla aj zažila trochu horšie veci (keď som bola menšia, tak som si zahryzla do jazyka a museli mi ho zašívať :D) Ale inak obdiv ;)

Mrs. Writer řekl(a)...

Fotíš vážně moc pěkně, jen teda ten prst, au! :D

Unknown řekl(a)...

Fotky sú skvelé! (až na ten prst teda :D) Veľmi sa mi páčia tie fotky suchej trávy. :)

Okomentovat

Za každý komentář jsem ráda, děkuji :)