25. 4. 2014

Zatracení.03 - Výměna

3. Kapitola



Když jsem dovřela dveře svého pokoje, štěstím se mi rozzářily oči. V mých riflích se teď nacházelo bohatství, o kterém se mi zatím jen zdálo. Jakmile mé srdce přestalo hlasitě bít, vytáhla jsem z kapsy peníze. „Konečně mám na další dávku“ řekla jsem potichu, co kdyby mě máma náhodou slyšela. Ještě v tu chvíli jsem šáhla po mobilu a vytočila Ashovo číslo.

„Haló?“ řekl tázavě Ashley do mobilu. „Čau, tady Glyn.“ opáčila jsem, co nejrychleji to šlo. „Ahoj! Co potřebuješ?“ zeptal se. „Mám ty peníze, řekni dealerovi, že večer ty prachy bude mít.“ odpověděla jsem s klidem. „Konečně jsi je sehnala. Díky bohu! Glyn, můžu se jen zeptat jak?“ nepřestával se vyptávat. „To je teď jedno, hlavně mu to vyřiď.“ začínal mě klid opouštět. „Dobře, tak já to řeknu i Abi, ale ..“ Ashley pořád ještě mluvil, ale já už to dávno položila.

Až po hovoru mi došlo, co jsem právě provedla. Okradla jsem svou vlastní matku. Do téhle chvíle mi to bylo jedno. Do téhle chvíle.. ale srdce se mi náhle začalo svírat. Až teď si začínám uvědomovat tu velkou chybu. Co jsem to sakra provedla? Proč okrádám vlastní matku? To jsem tak na dně? pomyslela jsem si. Můj mozek zmatkařil. Svědomí mě užíralo, jako červ právě čerstvé jablko.. 

Právě v tuhle chvíli jsem pochopila jednu zásadní věc – jsem závislá!

***

Po hodině výčitek jsem se rozhodla vyjít z pokoje. Zamířila jsem přímo do kuchyně, protože žaludek se mi ozýval nejméně tři hodiny. Když jsem scházela schody, uslyšela jsem hlasy, které se táhly podél kuchyně. Máma pořád ještě obsazovala židli u našeho stolu a starší bratr Kellin právě hledal nějaké jídlo v lednici. Já, šoupavým krokem, jsem se pomalu blížila ke Kellinovi a k lednici.

„Jé ahoj! Já nevěděl, že už jsi doma.“ promluvil Kell. Jeho oči mě sjely od hlavy k patě – určitě si všiml, že jsem mimo. „Ahoj, jo byla jsem v pokoji.“ odpověděla jsem mu. Opustil lednici a já jsem se k ní konečně dostala. Očima jsem hledala něco k snědku, ale nemohla jsem si nic vybrat. 

„Nehleď do ní jak do televize a něco si vyber“ okřikla mě máma. „O.K.“ sykla jsem co nejzřetelněji. Popadla jsem rohlík s jogurtem a šla se posadit vedle mámy. Prohlížela jsem si mámu, ale v hlavě mi znělo jen: money, money, money!! Vypadala unaveně, ale kafe jí zvětšilo oči, a tak teď vypadala jako „kuliočko.“

Hltala jsem jogurt, když se mě máma zeptala: „Co je nového ve škole?“ „Dobrý“ odpověděla jsem a drobínky z rohlíku se rozprskly na všechny strany. „Ty dneska odpovídáš jenom jednoslovně?“ zasmála se máma. „No..“ nedopověděla jsem to, protože máma se začala hlasitě smát. Asi jí to přišlo hodně vtipné, ale mě tedy vůbec ne.

„Co to máš na obličeji?“ spozornila najednou máma, „To je monokl?“ - Ano dalo se čekat, že si toho taky všimne. - „No jo je, spadla jsem z postele.“ vyhrkla jsem ze sebe. Bylo mi skoro do breku. „Aha“ odpověděla, ale ani na chvíli mi to nevěřila.

***

Byl večer a já se chystala ven. Přesněji řečeno: na předávku drog. Oblékla jsem si černé oblečení a přetřela svůj čerstvý monokl make-upem. Dveřmi jsem jít nemohla, přece jen mám domácí vězení kvůli včerejší nepovedené akci. Zbývalo okno s komínem. Pod oknem mě už čekali Abigail a Ashem. „Čau“ řekla jsem potichu. Pořád jsem měla hrůzu, že se to máma dozví. Oni přikývli.

Vydali jsme se na cestu. Přeběhli jsme pár ulic a zabočili za roh chudinské čtvrti. Za nedlouho jsme se dostali do části města, kterou už nyní nikdo neobýval. Byla tu pouze jedna jediná lampa, která každou chvílí přestávala svítit. Vzduch byl vlhký, ale přesto stále chladný. Keře se ohýbaly pod nátlakem větru.
Bylo to ideální místo na předávku drog.

Předala jsem peníze Ashovi, aby je mohl vyměnit za drogu. Stála jsem s Abi opodál, abychom to Ashovi nekomplikovaly. Mlčeli jsme. Ash vyjednával. Trvalo to docela dlouho. Vítr začal hlasitě dout a vlasy mi padaly do obličeje. Bylo chladno a po celém těle mi běhala husí kůže. 
Po chvíli se Ash vracel. Vypadal spokojeně. Nesl nám zboží.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

† Pokračování příště †

« předchozí // další »



Misella

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hlavní hrdinka je pořádně mazaná! Ale okrást vlastní matku? Jsem zvědavá jak se to vyvine dál :OO btw - Kella mám ráda už jen za tu jeho bratrskou podezřívavost xD Povedená kapitolka, těším se na další! :)
• Slečna Postradatelná

Mrs. Writer řekl(a)...

Umíš hezky psát^^ Ale to s matkou mě trošku překvapilo :D

Okomentovat

Za každý komentář jsem ráda, děkuji :)